Opwarmen voor de Kinderboekenweek 2015

Norma Meeuwissen

11 juni 2015

Het is bíjna zomervakantie. De eerste tropische dagen hebben we gehad. Een prima tijd om op te warmen voor de Kinderboekenweek aan het begin van het nieuwe schooljaar 2015-2016! Het thema is Natuur, Wetenschap en Techniek, onder het motto “Raar maar waar”. Een uitdagend, inspirerend thema dat ruimte geeft aan fantasie en verwondering.Informatieve boeken Corona

Dit is dé kans om leesbevordering een plek te geven bij de zaakvakken wereldoriëntatie, geschiedenis en techniek. Informatieve boeken zijn er over talloze onderwerpen. Daar zit vast wel een onderwerp bij dat uw leerlingen interesseert, ook de zwakke en onwillige lezers. Door de neutrale toon waarop de informatie wordt aangeboden, is het minder aan leeftijd gebonden dan leesboeken. De goedgekozen foto’s maken nieuwsgierig en ondersteunen de tekst van het boek. Zo krijgt u uw leerlingen wel heel gemakkelijk aan het lezen!

Om het nóg gemakkelijker te maken, biedt Schoolbieb Op Orde u in de webshop de Raar-maar-waar Boekenpakketten aan van Corona, de uitgever van o.a. de populaire infoserie “Mijn eerste docuboek”. U heeft al vanaf €95 een prachtig boekenpakket.

 


Tags

boekenpakket, informatieve boeken, kerndoel 9, kerndoelen, kinderboeken, kinderboekenweek, leesbevordering


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>