Ondernemende kinderen

Norma Meeuwissen

29 september 2015

Raar maar waar!

Het is zover…. alle juffen, meesters, kinderboekenschrijvers en bibliotheken staan in de startblokken: de Kinderboekenweek 2015 kan beginnen.

In mijn voorgaande berichten richtte ik de aandacht op de intrinsieke nieuwsgierigheid van kinderen en de drang om creatief bezig te zijn – ontdekkend leren. In dit bericht sluit ik de reeks af met de blik op ondernemende kinderen. Wie heeft er niet als kind speurtochtjes uitgezet, met stoepkrijt of met lintjes? Net zo ondernemend is het kind die de pijlen/lintjes vólgt en razend benieuwd is waar die uit zullen komen, of wat er op het eindpunt op hem wacht…..Monsterboek GP

Rondom de Kinderboekenweek worden altijd de prijzen voor het beste kinderboek en de beste illustraties uitgereikt (Gouden Griffel, Gouden Penseel, Gouden Palet). Ik viel gelijk voor de winnaar van het Gouden Penseel,  Monsterboek van Alice Hoogstad. Dit min of meer woordenloze boek volgt een ondernemend meisje dat kleur geeft aan alles terwijl ze door de straten loopt. Alice Hoogstad vertelt op de site van Leesfeest hoe haar eigen ervaring als kind in dit boek is verwerkt. Een ode aan ondernemende kinderen en heerlijk om keer op keer naar te kijken…..


Tags

bekroonde boeken, Gouden Penseel, illustraties, kijkboeken, kinderboeken, kinderboekenweek, prentenboeken


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>