Nieuwsgierige kinderen

Norma Meeuwissen

20 juli 2015

KBW 2015Het motto van de Kinderboekenweek die van 7 tot en met 18 oktober 2015 plaatsvindt, is “Raar maar waar”, en de thema’s zijn Natuur, Wetenschap en Techniek. De Kinderboekenweek is een geliefde leesbevorderingsactiviteit aan het begin van het schooljaar. Daarmee kun je als school heel goed de boodschap uitdragen dat lezen belangrijk is.

U weet als leerkracht natuurlijk allang dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn, en graag de wereld om hen heen willen ontdekken. Maar als u op uw school in de boekenkast kijkt, ziet u waarschijnlijk dat de keus aan aansprekende informatieve leesboeken over de thema’s Aarde, Heelal, Natuur, Milieu, Techniek, Beroepen en Wetenschap te wensen overlaat.

Kinderboekenweek 2015 Raar maar waarDaar is nu heel eenvoudig iets aan te doen! Speciaal voor de Kinderboekenweek 2015 heeft Corona, dè uitgever van informatieve, educatieve boekenseries (denk alleen maar aan de grote populaire serie “Mijn eerste docu-boek“) voor vier leeftijdsgroepen Raar-maar-waar-boekpakketten samengesteld. Schoolbieb Op Orde kan ze van harte aanbevelen. De uitgaven van Corona besteden ook aandacht aan woordenschat door moeilijke woorden op leeftijdsniveau uit te leggen en bevatten altijd een register voor snel vinden van kennis die de leerling zoekt. Dit zijn dus boeken die niet alleen de belangstelling voor Natuur, Techniek en Wetenschap aanwakkeren, maar ook nog eens een stevige basis leggen voor verdere leesontwikkeling. Uit de praktijk blijkt, dat vooral jongens in de bovenbouw aan dit soort boeken grote behoefte hebben.

Klik gauw door naar deze boekpakketten en bestel inspirerende boeken die de nieuwsgierigheid van uw leerlingen verder prikkelen en hen uitnodigen méér te willen weten. Zo slaat u twee vliegen in één klap: u heeft materiaal voor de Kinderboekenweek èn het gaat naast Natuur, Wetenschap en Techniek toch ook nog steeds om LEZEN.


Tags

boekpakket, goede boeken, informatieboeken, kinderboekenweek, leesbevordering, raar-maar-waar


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>