Kinderboekenpanel

Norma Meeuwissen

3 november 2015

Middenin de Kinderboekenweek dit jaar, op 13 oktober om precies te zijn, waren er vier heerlijke kinderen uit de bovenbouw te gast bij De Wereld Draait Door. Zij waren het KINDERBOEKENPANEL, een variant van het boekenpanel dat normaal aan tafel zit bij Matthijs van Nieuwkerk.

Het volwassene boekenpanel bestaat uit mensen die beroepsmatig tussen de boeken zitten en zij mogen in het panel hun enthousiasme over recent verschenen boeken met het grote publiek delen. Dat hadden de kinderen van het kinderboekenpanel goed begrepen: het gaat om recent verschenen boeken en je moet er enthousiast over kunnen vertellen. Het leesplezier straalde aan alle kanten van het panel af. En ze kwamen met verrassende keuzes: niet een Fantasia-boek (al vele malen gekozen door de Kinderjury), niet een boek uit de serie Leven van een loser, niet de laatst verschenen Hoe overleef ik. Nee, ze kozen voor boeken vol spanning, humor en actie:

– David Walliams, Tante Troela

– Dan Gemeinhart, Naar de top

– Jozua Douglas, De gruwelijke generaal

– Andy Griffith, De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen; dit boek werd unaniem tot beste van de vier gekozen.

Wat heb je als leerkracht aan deze vrij willekeurige top 4? Het laat zien wat leerlingen in die leeftijd leuk vinden, dat ze gemotiveerd een mening over boeken kunnen hebben en dat ze echt niet altijd alleen maar gemakkelijke boeken lezen. Doe wat met die kennis en breng leuke, aantrekkelijke, spannende boeken bij uw leerlingen!


Tags

boekkeuze, DWDD, kinderboeken, kinderboekenpanel, leesbevordering, leesplezier


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>