Jij en ik – Kinderboekenweek 2018 gaat over vriendjes

Bovenbouw themaboek voor de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is het populairste leesbevorderingsmoment van basisscholen. Soms worden er zoveel activiteiten rondom het KBW-thema georganiseerd, dat je je wel eens afvraagt of het nog wel om het promoten van lezen gaat;-)

In 2018 staat de Kinderboekenweek in het thema vriendschap. Het motto is “Kom erbij”. De Kinderboekenweek valt altijd in de tien dagen voor de herfstvakantie, dat is dit jaar 3 tot en met 14 oktober.

Het CPNB ondersteunt de kinderboekenweek met een website, kerntitellijst, lespakketten, feestelijk materiaal en het uitgeven van het Kinderboekenweekgeschenk. Jozua Douglas heeft voor dit jaar het geschenkboek geschreven in de humoristische serie Costa Banana: De Eilandenruzie. Op de website van Jozua Douglas wordt afgeteld tot het Grote Moment van de Kinderboekenweek!

Vriendschap gaat over troost, vertrouwen en er voor elkaar zijn wanneer het nodig is. School is voor jonge kinderen een belangrijke plek waar vriendschappen ontstaan, verbroken worden, gestimuleerd of juist tegengegaan worden. Het is daarom ook van sociaal-emotioneel en maatschappelijk belang dat dit thema goed uit de verf komt tijdens de Kinderboekenweek 2018.

Vriendschap is een geliefd thema voor kinderboeken. Leerkrachten kunnen dan ook alle kanten op met dit thema. Maar hoe vind je leuke boeken voor in jóuw klas? Schoolbieb Op Orde denkt vanzelfsprekend met u mee.

jonathan emmett ik wil de maan en andere verhalen

Met o.m. het vriendjesverhaal “Ik heb een geheim”

Alle relaties zullen in september een speciale editie van de 100-lijst ontvangen. Ook is er een nieuw menu-onderdeel Schoolrecensies.  Hier kunt u voor basisscholen uitgewerkte recensies vinden. Bijvoorbeeld:

  • Thema’s die voorkomen in het boek
  • Voor welke leerlingen het boek leuk is, het niveau en typering van het genre
  • Aanbevolen werkvorm voor leerkrachten
  • Omvang en indeling van het boek
  • Taalgebruik

De Schoolrecensies zijn per titel als pdf te downloaden. Handig voor scholen, die nog geen relatie van Schoolbieb Op Orde zijn!

 

Getagd met , , , , , , , , ,