Het Jongensoffensief (2)

Norma Meeuwissen

25 februari 2014

Het is duidelijk dat met de verjuffing van het onderwijs het voor de jongens nóg moeilijker is geworden om aan hun trekken te komen. Zij hebben rolmodellen nodig om hun eigen identiteit te ontwikkelen. Met leesplezier en leesvaardigheid is dat niet anders. Jongens lezen minder en minder graag, maar of dat nou aan de boeken ligt of aan de juffen die de echte jongensboeken niet kennen…..

Daarom in Jongensoffensief (2) een anekdotetje die laat zien hoe geweldig het is als een jongen een meester heeft gehad die stoere boeken voorleest in de klas.

 Anekdote

Ik zat eens in een overleg met de directeur van een basisschool toen een oud-leerling – type coole puber – langsliep. Hij stopte even om zijn oude meester te begroeten. Het was duidelijk dat hij goede herinneringen aan deze meester had. Maar wat mij het meest is bijgebleven, was die ene vraag, die onverwachte vraag waarvan je niet verwacht dat die nou op de tong van een puber brandt:

Leest u nog steeds voor uit Levende bezems??!!!

Voor alle juffen en meesters, papa’s en mama’s die dit bericht lezen en niet weten waar deze puber het over had: Ren naar de boekhandel of bibliotheek en zoek Lisa Tetzner, Levende bezems en ga het verhaal (voor)lezen. Het boek heeft een kaliber van Alleen op de wereld en is geschikt voor 10 jaar en ouder. Wie heeft er eigenlijke géén warme herinneringen aan een juf of  meester die zo’n prachtig verhaal aan je voorlas?!


Tags


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>