Hallo wereld!

Norma Meeuwissen

22 augustus 2012

“Hallo wereld!” is het motto van de 58ste Kinderboekenweek. En wat een heerlijk motto voor de basisschool!
Verdiept in een boekDe wereld wordt steeds kleiner en kinderen komen daardoor steeds makkelijker in aanraking met andere culturen. Toch zijn er nog heel veel kinderen die nauwelijks of nooit de gelegenheid krijgen om nader kennis te maken met andere culturen. Tenzij…..
ze die ontmoeten in de vele prachtige verhalen die bij dit Kinderboekenweek-thema aansluiten. Denk aan Polleke uit de serie van Guus Kuijer die een vriendschap onderhoudt met de Marokkaanse Mimoen. Of Rosie en haar buurjongetje Moussa uit de boeken van Michael de Cock. Of aan Karel in de flat van Fatima van Janneke Schotveld. Ook door eropuit te trekken, ontstaan mooie verhalen over een (nog) onbekende wereld, zoals in Een ijsbeer in de tropen van Hans de Beer. Of in het prentenboek De gele ballon van Charlotte Dematons waarin je hele werelden kunt ontdekken. In alle boeken draait het uiteindelijk om de nieuwsgierigheid naar dat andere.
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Dé gelegenheid voor leerkrachten om de prachtige verscheidenheid aan mensen, natuur en cultuur van de hele wereld binnen hun bereik te brengen.


Tags


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>