OK. Uw school wil een frisse, nieuwe start maken met de schoolbibliotheek. Of uw school gaat werken met de LIST aanpak. Dan moet u beslissen over het inkopen van nieuwe boeken. In het Nederlandse taalgebied is er een enorm en gevarieerd aanbod aan kinderboeken, zowel om te lezen als informatief. Dat maakt het kiezen niet gemakkelijker.

Kinderboekwinkel
Kinderboekwinkel

Daarom biedt Schoolbieb Op Orde inkoopbegeleiding aan. Schoolbieb Op Orde houdt voortdurend het boekenaanbod bij en kent de praktijk op scholen. Als u kiest voor begeleide inkoop wordt daarnaast ook rekening gehouden met uw schoolspecifieke wensen en het budget dat u heeft. Tijdens de begeleiding wordt veel informatie over de aan te schaffen boeken overgedragen, vooral waarom het desbetreffende boek voor uw school een aanrader is.

KINDERBOEKWINKEL

Een belangrijk aspect van de inkoopbegeleiding is de keuze van boekhandel. Er bestaan educatieve uitgevers die hele boekpakketten leveren. Maar mijn voorkeur gaat er naar uit met één of meer leerkrachten naar een gespecialiseerde Kinderboekwinkel te gaan. Daar kun je vergelijkbare uitgaven naast elkaar leggen èn inzien. Lukt dit niet, dan is een zichtzending vaak ook mogelijk. Schoolbieb Op Orde regelt voor u de zichtzending en begeleidt een goede keuze uit het aanbod.

>