Alles komt goed, altijd

Norma Meeuwissen

24 mei 2020

“Het sprookjesboek met de glanzende prenten van heksen en feeën. Ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. Ik weet niet of ik nog sprookjes kan lezen. Ik weet niet of ik ze nog kan geloven. Ze leefden nog lang en gelukkig. Alles komt altijd goed.
Ik wil het nog steeds geloven. Het is de liefste leugen die ik ken. De leugen van mijn moeder….”(bladzijde 168)

Bijzonder mooi vormgegeven boek met universeel verhaal over het effect van oorlog op een opgroeiend kind. Dit boek werd in 2019 bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs èn de Boekenleeuw – de Belgische tegenhanger van de WPP. Klik hier voor een samenvatting van het boek en uitgebreide lessuggesties. Download de Schoolrecensie hieronder voor een overzicht van wat je op school met dit boek kunt.


Tags

bovenbouw, KBW2020, kinderboeken, klassiek kinderboek, recensies, schoolrecensie


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>