Alleen maar niet eenzaam

Norma Meeuwissen

4 november 2016

Bij trainingen van leerkrachten stel ik altijd de vraag wat leesplezier voor henzelf inhoudt. Vaak krijg ik dan als antwoord: lekker verdwijnen in een boek, helemaal alleen in een hoekje met een boekje, in alle rust tijdens de vakantie meegesleept worden door een prachtig verhaal.

Daaraan mALLEEN OP DE WERELD_cover_met rug.inddoest ik denken toen ik de uitnodiging kreeg om het eerste exemplaar van Alleen op de wereld  (ja, ja, dat hele beroemde boek over Rémi de vondeling, een echte tijdloze klassieker) in ontvangst te komen nemen.
Zo’n prachtig verhaal als Alleen op de wereld heeft dat allemaal. Het brengt je in een andere tijd in een andere wereld, soms ben je helemaal alleen met de gedachten van Rémi. Terwijl je in alle rust het boek leest, gebeurt er in het boek juist ontzettend veel, mooi en verdrietig tegelijk als het leven zelf.

Bij het lezen van een mooi boek ben je alleen, maar niet eenzaam. Als je na de laatste bladzijde met een zucht het boek dichtslaat, voel je je rijk en tevreden.

Wat heerlijk dat Alleen op de wereld weer opnieuw is uitgebracht! Bekijk hieronder de officiële presentatie van het boek. Te bestellen vanaf 15 november.

 

 


Tags

bovenbouw, Charlotte Dematons, goede boeken, Hector Malot, illustraties, jeugdklassieker, jeugdliteratuur, kinderboeken, klassiek kinderboek, klassieker, leesplezier, Tiny Fisscher, voorleesboek


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>