Leskist

Leesproject voor leerlingen van nu rondom het klassieke jeugdboek

Lees mij
Leskist Alice in Wonderland

Alice in Wonderland van Lewis Carroll is al 150 jaar een veelgelezen kinderboek. Toch zijn er veel leerlingen van nu die alleen kennismaken met de Disney-versie (film of strip) en het originele verhaal niet kennen. Dat is erg jammer.  De originele tekst van Lewis Carroll zit vol woordgrappen, absurde situaties en fantasierijke vondsten.

Om het allemaal voor leerlingen van nu toegankelijker te maken, heeft Schoolbieb Op Orde na het uitkomen van de “nieuwste” Alice, geïllustreerd door Floor Rieder (Uitgeverij Gottmer, 2014), een rijkgevulde leskist gemaakt. Daarin vindt u alle materialen, zoals meerdere voorleesexemplaren, persiflages op het verhaal op verschillende niveaus, het originele verhaal in het Engels, (luister)boek in vereenvoudigd Engels door native speaker, DVD’s en de Handleiding voor leerkrachten. Geschikt voor groep 3 t/m 8.

De basis van het Alice in Wonderland-project is voorlezen: uit de Floor Rieder-versie of uit een prentenboek met ontdekplaten. Daarna kunnen uw leerlingen met gevarieerde vervolgopdrachten aan de slag.

Er is een aangepaste leskist voor VVTO-scholen met meer Engelstalig materiaal.  U heeft dan bijvoorbeeld de keuze om Alice’s Adventures in Wonderland in vereenvoudigd Engels met de hele klas te lezen. Vraag ernaar!

Scholen kunnen een aanvraag insturen om de leskist voor 4 of 6 weken te huren. 4 weken is geschikt als uw school de materialen alleen gebruikt om voor te lezen, in 6 weken kunt u ook de vervolgopdrachten doen (deze periode wordt aanbevolen).

De kosten zijn € 50 voor 4 weken en € 70 voor 6 weken (incl. BTW). Bij voorkeur wordt de leskist persoonlijk op school gebracht. Wordt de leskist verstuurd, dan worden verzendkosten doorberekend. U kunt de leskist aanvragen door het bestand Verhuurcontract Leskist te openen, in te vullen en te ondertekenen. Of vraag ernaar bij uw plaatselijke bibliotheek.

>