Alice in Wonderland (2)

Norma Meeuwissen

6 maart 2015

Het is net World Book Day geweest (5 maart 2015). Dan ga je even denken…. Welke boeken zijn nou echt boeken van wereldklasse?

Alice in Wonderland natuurlijk! Het was dan ook heel passend, dat juist in deze week de Leskist Alice in Wonderland op deze website werd geintroduceerd. Wat kunnen leerkrachten verwachten als ze deze leskist huren voor een leesproject op hun eigen basisschool?

Het doel van de leskist is leerlingen van nu in aanraking te brengen met een verhaal dat al 150 jaar onafgebroken in de winkels heeft gelegen. Als je daar jouw leerlingen als introductie over na laat denken, voel je het Wow-effect al komen. Daarna wordt het boek integraal voorgelezen in groep 5 tot en met 8. Dat is de basis voor de “Wonderland”-week: leerlingen mogen daarna aan de slag met gevarieerde opdrachten waarbij de verbinding met het klassieke jeugdboek wordt gelegd. De opdrachten zorgen voor verwerking van het verhaal, verdieping en stimuleren de verbeelding, een thema dat in het boek volop aanwezig is. Als afsluiting zou een High Tea niet misstaan, of wat dachten jullie van een Mad Tea Party…..


Tags

alice in wonderland, bovenbouw, klassiekers, leesproject, leesprojecten, leskist


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>