2014 wordt een mooi jaar… (1)

Norma Meeuwissen

3 december 2013

Op deze site vindt u, als directeur of leescoördinator in het basisonderwijs,  overtuigende informatie dat leesbevordering en een goede schoolbibliotheek er toe doen. In 2014 gaat er op dat gebied vast van alles gebeuren: scholen die tot nu toe gewend waren hun schoolbibliotheek te organiseren met Educat, zullen in 2014 een beslissing moeten nemen. Een goed moment om als team eens na te denken wat jullie met de schoolbibliotheek willen. Weg met die stoffige boekenkasten in een verloren hoekje van de school! Maak er een heerlijke leesplek van die de leesbevordering op uw school ondersteunt.

Een goede schoolbibliotheek
Een goede schoolbibliotheek

Daarvoor heb je twee dingen nodig: boeken en beheer. Iedereen weet waar je boeken vandaan haalt, maar wat is beheer en wie kan dat doen??????

In het hele land zijn de leesconsulenten in opkomst. En daarmee zit leesbevordering echt in de lift. Maar de scholen die van hun deskundigheid profiteren, zijn nog maar een fractie van het aantal scholen in Nederland.

Scholen kunnen zelf een goede start maken door in 2014 te kiezen voor het professionaliseren van hun schoolbibliotheek. Dat kan door het beheer te digitaliseren, te investeren in opleiding van vrijwilligers in de schoolbibliotheek en door samenwerking te zoeken met een leesconsulent. Norma Meeuwissen van Schoolbieb Op Orde is zo’n leesconsulent en kan de school hier goed in adviseren. In 2014 bijvoorbeeld gaat zij scholen helpen die overstappen van Educat naar Onlineklas Bibliotheek. Wilt u daar meer informatie over? U kunt het hier opgeven. In 2014 is mijn motto: Meer Leesplezier Met Minder Moeite.


Tags


Interessante schoolecensie voor gebruik in de klas..

Klik om te tweeten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>