Vaders Voor Lezen

 

Leescoalitiecampagne

Vaders Voor Lezen

Na een heel Jaar van het Voorlezen (2013), richt de Leescoalitie zich in 2014 (en 2015) met het voorlezen speciaal op de vaders. Dit is ingegeven door het feit dat er na groep 6 meer meisjes voor hun plezier lezen dan jongens, en bij volwassenen meer vrouwen dan mannen. De campagne heet Vaders Voor Lezen 2014.

Ook met lezen voor je plezier geldt: goed voorbeeld doet goed volgen. Hier ligt dus een mooie taak voor de vaders. En voorlezen is LEUK! En kan ook ontzettend grappig en stoer zijn.

In bijgaand filmpje van Kanaal13tv geeft de Burgemeester van Duiven het goede voorbeeld. Let vooral op de interactie met de kinderen. Norma Meeuwissen van Schoolbieb Op Orde werd in het filmpje gevraagd toe te lichten waarom de nieuwe campagne aandacht verdient.

1 Reactie op “Vaders Voor Lezen
  1. Lisanne schreef:

    Goed initiatief zeg! Mijn man was niet echt van het voorlezen of mee naar de bieb gaan om boekjes uit te zoeken, maar sindskort vallen ze met het abonnement zo de brievenbus in en dan is zelfs hij enthousiast om voor te lezen.. goede boeken en fijne verhalen maken het verschil! En zo worden ze ook een keer door papa voorgeleven ipv door mama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*