Cursussen

Schoolbieb Op Orde biedt diverse workshops en cursussen aan voor leerkrachten en schoolbibliotheekmedewerkers. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Cursus Rijke LeesomgevingCursus Rijke Leesomgeving

De cursus Rijke Leesomgeving wordt in samenwerking met Bontekoe Academie gegeven. Dit is de meest complete cursus voor een basisschool. Eén dagdeel wordt het hele team getraind in de wetenschappelijke basistheorieën van leesbevordering. Dit kan bijvoorbeeld het programma van uw studiedag zijn. Hierna kiest de school één of meer leerkrachten die de vervolgdelen “Rijke Leesomgeving in de praktijk” (drie dagdelen) bijwonen. Deze leerkrachten krijgen na het volgen van alle dagdelen en de met een voldoende afgesloten opdrachten, het certificaat Leescoördinator Basisschool uitgereikt. U kunt zich via Bontekoe Academie aanmelden voor deze cursus.

Workshops Leesbevordering

Lezen is leuk, en daarnaast erg belangrijk voor de algemene ontwikkeling van elke leerling. Het vergt inspanningen van de schoolbibliotheekmedewerker om de leerling aan het lezen te houden en daarmee de leesvaardigheid te stimuleren.

Hoe maak je lezen leuk? Welke boeken zijn aanraders, en in welke volgorde? Hoe maken we de schoolbibliotheek aantrekkelijk, zodat kinderen uit zichzelf terug blijven komen?

Schoolbieb Op Orde biedt workshops aan voor schoolbibliotheekmedewerkers. Door deze workshops leren ze lezen aantrekkelijk te maken voor de leerlingen. Hierbij speelt de schoolbibliotheek een grote rol. De workshops zijn ook geschikt voor de leerkracht die de schoolbibliotheek in haar takenpakket heeft. Voor een uitgebreide opleiding tot leescoördinator kiest de leerkracht de Cursus Rijke Leesomgeving (zie hierboven).

Cursusmateriaal

Liever op eigen houtje het materiaal van de workshops doornemen? Dat kan. Lees meer hierover op de pagina Cursusmateriaal.

Uitleenbeheersystemen

Schoolbieb Op Orde heeft ruime ervaring met de moderne, webbased uitleenbeheersystemen zoals Aura Junior of Onlineklas bibliotheek. Vraag naar de mogelijkheden om uw bibliotheekteam de tips en trucs bij te brengen waardoor uw systeem nog beter benut zal worden.